Samen op Zondag 10 september: Appeltaartconcert met Michiel Holtrop, altviool; David Jansen, klavecimbel; Douw Fonda, cello en Hanspeter Spannring, dwarsfluit.

Pfff…wat was het warm, buiten 31.9 graden, binnen:…nog warmer! Toch kwamen er veel mensen naar dit prachtige concert. En iedereen genoot, van het concert maar ook van de ontspannen, informele sfeer. Nadat het eerder dit jaar niet lukte om de combinatie van Michiel en David in Woudenberg te laten optreden, was de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg heel blij dat het nu zo ver was: een duo dat klassieke muziek brengt in een voor hen kleine locatie. De heren hebben een conservatoriumopleiding voltooid en spelen op belangrijke podia. Michiel is oprichter van de Stichting Appeltaartconcerten, reeds driemaal eerder traden musici namens deze stichting op bij Samen op Zondag. Behalve het bespelen van de klavecimbel zong David bij Cappella Amsterdam. Ook is hij vaste bespeler van het monumentale Ruprechtorgel (1705) in de Tuindorpkerk in Utrecht. Intussen werd het duo uitgebreid met Douw en Hanspeter. De Amerikaanse Douw won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in Boston en New York. In Nederland heeft hij drie jaar lang barokcello gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met Jaap ter Linden, waar hij ook gevraagd werd om met het barokorkest te soleren. De Oostenrijkse Hanspeter is sinds 1988 docent aan de Musikschule te Graz en eerste fluitist in het Grazer Symfonie Orkest. Ook is hij eerste fluitist in het Kroatisch Kammerorchester van Zagreb. Sinds 1991 is hij eerste fluitist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest.

En nu was dit kwartet dus bij ons! Er werden werken van J.S. Bach, en waarschijnlijk ook van Carl Philipp Emauel Bach, gespeeld. De bezoekers genoten zichtbaar en de organisatie was blij enkele nieuwe bezoekers te verwelkomen. En iedereen, zowel bezoekers als musici, zaten na afloop ontspannen aan de koffie met daarbij geserveerd een stuk appeltaart, desgewenst met slagroom!

De Stichting Coalitie Erbij Woudenberg bedankt Legemaat Van Elst, aannemersbedrijf, AH Woudenberg en De Kaasknabbel voor hun sponsoring van deze middag.