Stichting Coalitie Erbij Woudenberg aanwezig in de Ridderzaal

Stichting Coalitie Erbij Woudenberg was aanwezig bij de Meet-up nationale en lokale coalities tegen eenzaamheid in de Ridderzaal in Den Haag. Ook een afgevaardigde van de gemeente was aanwezig. De meet-up is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS, waarbij Woudenberg is aangesloten. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Tijdens de meet-up troffen, behalve minister Hugo de Jonge, 450 vertegenwoordigers van lokale coalities, gemeenten en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid. Het ging onder meer over achter de voordeur komen met huisbezoeken, een signaalpunt en vernieuwende activiteiten.

De  Stichting Coalitie Erbij Woudenberg is reeds sinds 2013 actief om eenzaamheid te bestrijden en doet dat door middel van kennisoverdracht en het organiseren van activiteiten om bezoekers met elkaar in contact te brengen.

Als ambassadeurs om eenzaamheid te bestrijden waren verder aanwezig o.a.: Ali B, Foppe de Haan, Bert van Leeuwen, Hedy d’Ancona, Neelie Kroes.