Samen op zondag 8-11-2015

Na de opening vorige maand van “Samen op zondag”, was afgelopen zondag de eerste échte “samenmiddag”. Iedereen die interesse had of gewoon nieuwsgierig was, mocht binnen komen lopen voor een kopje koffie of thee met lekkere koekjes en chocolaatjes.
En dat lukte best aardig. Vanaf half drie vulde de ruimte zich steeds verder. De ontvangst door alle vrijwilligers was hartverwarmend.

Jeanine Schaling nam na enige tijd het woord en legde nogmaals uit dat het de bedoeling was om deze middag te vullen met eigen ideeën en activiteiten die ieder zelf kon aanreiken.
Hierna las Cees Heuvelman een verhaal voor van de vlinder en de zwaan, waarbij de vlinder de zwaan wilde leren fladderen, of was het andersom?

De rest van de middag had als onderwerp “namen”, zowel voor- als achternamen. Eric Schaling vertelde over het ontstaan van achternamen en de herkomst ervan. Een boeiend onderwerp!
Vervolgens kregen we de opdracht om aan een persoon die je niet kende te vertellen wat je voornaam was, waar die naam vandaan kwam en wat de betekenis was van die naam. Daar werd ruimschoots de tijd voor uit getrokken. Gelukkig maar, want tijdens het uitwerken van deze opdracht raakte je uiteraard in gesprek met die onbekende persoon en voordat je het wist ging dat gesprek een heel andere kant op. Kortom: het was weer een bijzondere middag.